CCOO de Catalunya

ENTRADES RELACIONADES AMB IGUALTAT DE GÈNERE

 
Conferència de Dones i Homes: feminitzant el sindicat     Conferència de Dones i  Homes: feminitzant el sindicat
 Recollida signatures ILP de la Renda Garantida de Ciutadania

 Assemblea Delegats/es 29-gener-2016
Assemblea Delegats/es 29-gener-2016

Assemblea de Delegats/des de CCOO A la planta 4 sala 45  Temes a t...


Càlcul

                                   CÀLCUL PER BAIXES
 

                                    
          
                                    
                                         
 

Recull de mesures

[object HTMLDivElement]


 https://sites.google.com/a/ccoo.cat/fsc_agrupacio_pressons/llocs-web/home/igualtat/IMG_20171205_110644.jpg?attredirects=0                                           CCOO de Catalunya @ccoocatalunya
 
                                                     Pels  drets  laborals  treballem  en  positiu. 
      #JoTreballoPositiu #YoTrabajoPositivo@LGTBCCOOCat      
 
 


Facción 2017

Facción 2017- primera parte
Entre el 14 y el 17 de julio se realizó en la Ciudad Autónoma de Buenos Aires y Avellaneda el 4° Encuentro de Medioactivismo Facción 2017. Compartimos la primera parte de los registros realizados. Mesa "Mi cuerpo, mi territorio"- derecho al aborto como derecho humano. Paula Kotik, Melina Sanchez, (...)

A rodar

A rodar, camino al 32° Encuentro Nacional 
de Mujeres Chaco 2017.

Spots radiales destinados a difundir el 32° ENM- RESISTENCIA- CHACO- 14, 15 y 16 de Octubre

¿Los difundimos? El encuentro somos todxsXAS Solidària

Entre l'1 de juny i la tercera setmana de setembre

La Xarxa d'Acció Solidària (XAS) inicia la cinquena campanya de recollida de material escolar


FotoLa Xarxa d’Acció Solidària (XAS), promoguda pel sindicat CCOO, entre altres entitats, inicia a partir 1 de juny, la cinquena campanya de recollida de material escolar.

Des del 2013 la XAS organitza anualment una campanya de recollida de material escolar amb punts de recollida als locals del sindicat CCOO i a empreses, a través de les delegacions i representació dels treballadors i treballadores.

La campanya es fa sota el lema “S’ha de garantir a tots els nens i nenes l’oportunitat de desenvolupar els seus estudis en dignitat i igualtat”. El material recollit es distribuirà a les escoles públiques en barris i municipis amb alt risc d’exclusió social. Els dos últims anys s’ha aconseguit distribuir material escolar a més de 40 escoles a tot el territori de Catalunya.

La llista de material a recollir és la següent: llapis, gomes, bolígrafs, motxilles, ceres de color, maquinetes, retoladors, estoigs, celos, quaderns, folis, llibretes i altre material fungible. La campanya durarà fins la tercera setmana de setembre.

Més informació a www.xarxasolidaria.cat


31/05/2017 Agenda Dones juny

Ajuntament de Barcelona DonesAGENDA
Agenda dones Barcelona
 
JUNY 2017Si no vols rebre l'agenda
envia un mail aquí.
 
* Primera Quinzena
 

Agenda Dones juny

Ajuntament de Barcelona Dones
Agenda dones Barcelona
 
JUNY 2017Si no vols rebre l'agenda
envia un mail aquí.
 
* Segona Quinzena 

ESCOLA FEMINISTA D’ESTIU 2017

 

                ESCOLA FEMINISTA D’ESTIU 2017

                ... PER A DONES, LESBIANES I TRANS!

9 I 10 DE JUNY DE 2017

Dones i salut
La pobresa, l’atur, la precarietat laboral, les condicions de l’habitatge i el medi ambient, i la qualitat dels serveis socials condicionen la generació de desigualtats en la salut que poden arribar a significar una diferència en l’esperança de vida de 10 anys segons el lloc de residència.
Les desigualtats socials, perpetuades i accentuades per les polítiques neoliberals, expliquen la generació i el manteniment d’aquestes desigualtats.

Dones i esport

Ningú ajuda les nenes que van travessar el sostre del futbol
L’AEM Lleida és una festa. Aquest humil club de futbol català fa dies que està instal·lat en un núvol. Es va alçar el dissabte 1 d’abril, quan el seu equip infantil es va proclamar campió de Lliga. No és la primera vegada que un equip dels 33 que componen aquest club acaba al capdavant. Amb una particularitat: l’equip victoriós està compost íntegrament per nenes, mentre que la resta dels seus rivals –derrotats– tenen nens en els seus efectius.

8 de marçCCOO commemora el Dia Internacional de les Dones

CCOO de Catalunya ha commemorat un nou 8 de Març en un context a Catalunya, a Europa i al món en què continuem tenint com a protagonistes la regressió en drets i llibertats, el patiment de gran part de la població, la pobresa, la desigualtat, la violència masclista i el creixement de les ideologies ultraconservadores i populistes. 

A Catalunya les dones són el 52% de la població major de 16 anys, però, en canvi, no arriben a ser la meitat de la població activa i són gairebé el 60% de la inactiva. 1 de cada 4 dones inactives ho és per la necessitat de tenir cura d’infants o d’altres persones dependents. 

Feu clic per veure
– l’àlbum de fotografies de la commemoració del 8 de Març, Dia Internacional de les Dones, feta a Barcelona el 8 de març de 2017
-el mannequin challenge del Dia Internacional de les Dones, fet davant la seu de la patronal Foment del Treball a Barcelona el 8 de març de 2017
-el vídeo de l’assemblea i manifestació de CCOO en el Dia Internacional de les Dones, amb declaracions d’Alba Garcia, secretària de la Dona i de Cohesió Social de CCOO de Catalunya, efectuades davant la seu de la patronal Foment del Treball a Barcelona el 8 de març de 2017

Més informació sobre els actes previstos amb motiu del 8 de març de 2017    MANIFEST: Som dones, fem drets, fem lluites  

Commemorem un nou 8 de Març en un context a Catalunya, a Europa i al món en què continuem tenint com a protagonistes la regressió en drets i llibertats, el patiment de gran part de la població, la pobresa, la desigualtat, la violència masclista i el creixement de les ideologies ultraconservadores i populistes. Una mostra la tenim en la negativa d’acollida de les persones refugiades, moltes d’elles dones i infants, que viuen situacions límit d’injustícies.

A Catalunya les dones són el 52% de la població major de 16 anys, però, en canvi, no arriben a ser la meitat de la població activa i són gairebé el 60% de la inactiva. 1 de cada 4 dones inactives ho és per la necessitat de tenir cura d’infants o d’altres persones dependents.

La desregulació de les condicions de treball genera un augment de les desigualtats i de les discriminacions de les dones. A Catalunya augmenta la bretxa salarial entre homes i dones fins al 26%. Les dones cobren una mitjana de 7.000 € menys a l’any que els homes. Aquesta bretxa existeix per a les dones joves i no minva al llarg de la vida laboral, fins a arribar a uns extrems alarmants pel que fa a les pensions.

La precarietat afecta més les dones en tots els grups d’edat, en tots els sectors, en tot tipus de contractes, especialment els de temps parcial, i en totes les categories. Un 25,9% de les dones amb treball remunerat estan en risc de pobresa, és a dir 1 de cada 4 dones, un 14,9% per als homes. Les dones joves i les majors de 65 anys són els collectius de població que pateixen més privacions materials a Catalunya.

La violència masclista no coneix classes socials, nivells de formació, edat, procedència, condició o opció, és estructural i només amb una intervenció integral i contundent es podrà arribar a erradicar. La igualtat efectiva va avançant, però massa lentament. Després de 10 anys de l’anomenada llei d’igualtat, que obliga les empreses a introduir mesures d’igualtat per eliminar desigualtats i discriminacions de les dones en l’ocupació, la seva aplicació ha estat minsa, principalment si tenim en compte el seu mínim impacte en la millora de les condicions de treball i de vida de les dones. Dels 64 articles de la llei catalana d’igualtat aprovada el 2015, el Tribunal Constitucional, arran de la denúncia del PP, ha suspès una part important dels que fan referència a l’àmbit laboral.
CCOO EXIGIM:

- Que s’impulsi el diàleg social i la negociació col·lectiva com a via per a l’adopció de mesures d’igualtat en l’ocupació de les dones per fer front, entre d’altres, a la contractació indefinida i a  temps complet amb flexibilitat voluntària de la jornada.

- Que el Govern de la Generalitat destini un pressupost suficient per al desenvolupament de polítiques de dones i d’igualtat a Catalunya.

- Que es desenvolupin polítiques actives d’ocupació i amb perspectiva de gènere per minvar la bretxa salarial de gènere i que s’incentivi les petites i mitjanes empreses a desplegar mesures i plans d’igualtat.

- Un millor desenvolupament de la normativa d’igualtat que serveixi de forma real per a l’assoliment de l’eliminació de la discriminació i la desigualtat de les dones en l’accés a l’ocupació, el seu manteniment i la seva promoció, i que contribueixi de manera decisiva a millorar la qualitat en l’ocupació de les dones.

- Que es reverteixin les retallades i la pèrdua de drets derivades de les reformes laborals i les mesures d’austeritat que han tingut un impacte específic en les dones treballadores de tots els sectors.

- Avançar en polítiques de conciliació dels temps socials i laborals i la corresponsabilitat entre dones i homes, de manera que el cost de la cura de criatures i persones dependents no recaigui majoritàriament en les dones.

- La implementació immediata de la renda garantida de ciutadania per fer front a la situació de pobresa. Adoptar noves mesures, sent prioritària la consecució d’un acord social contra la violència masclista.

- Que el sistema judicial elabori un pla d’acció urgent per a formació, capacitació i investigació de mesures de protecció reals i efectives per a les dones víctimes de violència masclista.

- La creació d’un sistema integral a Catalunya, fent xarxa amb els recursos i serveis locals i comarcals, de protecció i seguiment a les dones que pateixen violència masclista per part de parelleexparelles encara que no cursin denúncies.

- Exigim que el Govern de l’Estat dediqui els pressupostos necessaris a les polítiques públiques d’igualtat i de lluita contra totes les violències masclistes.


 

    Actes amb motiu del 8 de Març, Dia Internacional de les dones 

 SOM DONES, FENT DRETS, FENT LLUITES

Un any més, la Secretaria de la Dona i Cohesió Social de CCOO prepara els actes del 8 de Març, Dia Internacional de les Dones. 

més informació » 

Foto                                                                                      SOM DONES, FENT DRETS, FENT LLUITES 
                 

  
Lluita digital 263. CCOO de Catalunya convida a participar en els actes del 8 de Març
En aquest enviament parlem dels actes del 8 de Març, de l'acolliment dels refugiats, de la bretxa salarial entre homes i dones i de la situació d'irregularitat de les persones immigrades que s'assessoren al CITE, entre d'altres temes.
Mira aquest email al navegador
Lluita digital

CCOO de Catalunya convida a participar en els actes del 8 de Març

CCOO de Catalunya us convida a participar en les activitats i actes centrals que organitza o en els quals participa la Secretaria de la Dona i de Cohesió Social del sindicat, amb motiu del 8 de Març, Dia Internacional de les Dones.

Més informació sobre els actes del 8 de Març

Acollida de refugiats
Clam massiu a Barcelona a favor de l’acolliment de refugiats
Bretxa salarial
La bretxa salarial entre dones i homes a Catalunya creix en un 26%
CITE
Augmenta la situació d’irregularitat de les persones immigrades que s’assessoren al CITE de CCOO
Llegeix l'últim número del Lluita digital »

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
YouTube
YouTube

    

Què vol dir ser feminista a CCOO?

        Què vol dir ser feminista a CCOO?

Hem recorregut un llarg camí des de la creació de les CCOO i, com la resta de la societat, hem fet avenços importants des de la nostra acció sociopolítica, en tots aquells espais de lluita pels drets de les dones, però encara queda camí per recórrer. 

més informació » 

 

Dona assesinada x violència masclista

CCOO de Catalunya lamenta la mort d'una dona a Santa Perpètua de Mogoda a causa de la violència masclista i recorda el seu ferm compromís per a la seva erradicació

Condol a la família i entorn. 

més informació » 


CCOO denuncia que a Catalunya augmenta la bretxa salarial entre dones i homes al 26% perquè la precarietat colpeja amb més força les dones

Informe de la Secretaria de la Dona i de Cohesió Social del sindicat. 

més informació » Miguel Lorente

      
                                      Machismo, matrimonio y violencia

Los argumentos del posmachismo para cuestionar la violencia de género no tienen límites. Lo hemos visto en las declaraciones del magistrado del Tribunal Supremo Antonio Salas y en la reacción que han seguido al argumento de que "no hay que hablar de violencia de género, porque la violencia aparece en todos los tipos de relación, también entre personas del mismo sexo".


"Invisibles "

Millones de niñas son "invisibles" por la falta de datos
La ONG Plan International ha advertido de que millones de niñas en todo el mundo son "invisibles" para la comunidad internacional, debido a la falta de datos sobre sus vidas, lo que impide medir el grado de asistencia humanitaria que necesitan y las convierte en individuos inaccesibles para las ONG. Con el informe "Contar lo invisible", Plan International ha querido hacer un llamamiento internacional para poner de relieve la falta e inexactitud de los datos e indicadores.

 
   
      
https://sites.google.com/a/ccoo.cat/fsc_agrupacio_pressons/llocs-web/home/igualtat/natal_arvore_iluminada%20F2.jpg?attredirects=0
 

Concentració a Barcelona en el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones

Divendres 25 de novembre de 2016. 

més informació » 

Una de cada quatre dones a Catalunya pateix violència masclista

Cal seguir avançant en la implicació i corresponsabilitat de tota la societat i cal que els Poders públics siguin conseqüents i valents; que a manera de pacte d'Estat situïn la lluita per eradicar les violències masclistes al bell mig de les agendes públiques amb els recursos necessaris per no fer cap pas enrere. 

més informació » 

 
   ASSEMBLEA VIOLETA CCOO NO A LES VIOLÈNCIES MASCLISTES 

VOLEM SER LLIURES!!!

 

Ens plau comunicar-vos que des del Festival BarnaSants 2017 estan elaborant el curtmetratge ASSEMBLEA VIOLETA, que il·lustrarà l’any feminista de la XXII edició d’aquest festival que és un dels més importants de la cançó d’autora a nivell europeu.


Per fer-ho han escollit a CCOO i ens han demanat col·laboració per enregistrar un vídeo recreant les primeres assemblees feministes. És per això que necessitem la presència de 50 dones disposades a participar en la gravació que es farà de 9h. a 12h, aprofitant la convocatòria dels actes del 25N que es fan a Via Laietana.


L’acte es farà a la seu de CCOO de Via Laietana, 16, a la sala número 42. És convenient que les que vulgueu participar aneu vestides amb colors neutres i porteu detalls de color lila.

         

  5 novembre.  Fotografies de la Manifestació contra les violències masclistes a Tarragona, 12.00 h.

 L’objectiu d’aquesta manifestació és denunciar les violències masclistes i la manca de resposta contundent per part de les administracions i els governs. I alhora visibilitzar que el moviment feminista que som la clau de la transformació cultural i social. Sense les dones no hi ha revolució! Les unes al costat de les altres, practicant l’autoorganització, l’apoderament i l’autodefensa feminista, diem PROU a les violències masclistes i ens donem suport per gaudir de vides i relacions lliures.

                                                       


                                            Demà dissabte, 5 de novembre, a les 12 hores , a la plaça Imperial Tàrraco

                                                                                                                             CCOO hi anem !!!

         Manifestació a Tarragona, el 5-N: 'Un crit contra les violències masclistes'

                    CCOO participarà a la manifestació contra les violències masclistes de demà a Tarragona

La Plataforma Feminista 5-N a Tarragona (en la qual participa la Secretaria de la Dona i de Cohesió Social de CCOO de Catalunya) ha convocat tota la ciutadania a una marxa contra les violències masclistes que aplegarà el moviment feminista de Catalunya, País Valencià i Illes Balears. La marxa tindrà lloc demà dissabte, 5 de novembre, a partir de les 12 hores, des de la plaça Imperial Tàrraco de Tarragona.  La manifestació, amb el lema “Un crit contra les violències masclistes” i a la qual dóna suport CCOO, es fa per eradicar unes violències que segueixen sotmetent moltes dones en tots els àmbits de la vida.
Foto
            les 12 h, a la plaça Imperial Tàrraco, de Tarragona. CCOO de Catalunya hi serà present!

        Feu clic per veure el cartell de la Manifestació contra les violències masclistes, a Tarragona, amb la presència  de CCOO 

 
                           Manifest institucional del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones d’aquest any 2016, 

Aquest document ha estat consensuat per les quatre Diputacions de Catalunya, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis i Comarques.


                                                                                                 

 El Pla d'igualtat d'Unilever España ha estat guardonat amb el Premi Aurora Gómez, a la lluita feminista en l'àmbit laboral 

El Premi Aurora Gómez, a la lluita feminista en l’àmbit laboral d’aquest any, que atorga la Fundació Cipriano García de CCOO de Catalunya, ha estat per al Pla d’igualtat de l’empresa Unilever España, que té com a eix  principal el compromís per la diversitat i la igualtat d’oportunitats. Maribel Navarro, secretària general de la Secció Sindical de CCOO a Unilever España, va rebre el guardó de mans de la secretària de Formació Sindical,  Estudis i Cultura de CCOO, Montse Delgado, en el marc de l'Escola de Dones de CCOO de Catalunya.
CCOO d’Indústria de Catalunya, com a impulsora d’aquesta candidatura, valora molt positivament la tasca sindical de les delegades i delegats de CCOO a Unilever en matèria d’igualtat, ja que han aconseguit exportar el  seu Pla d’igualtat al conjunt de plantes que l’empresa té a l’Estat i, a través del comitè d’empresa europeu, les seves iniciatives s’han incorporat al projecte Agenda Barcelona.
CCOO d’Indústria destaca la gran quantitat d’iniciatives i accions que s’estan impulsant en el marc del Pla d’igualtat d’Unilever, entre les quals, la formació d’igualtat per sensibilitzar el conjunt del personal, 
el protocol d’assetjament, l’ús del llenguatge neutre en les comunicacions tant internes com externes, l’impuls de la igualtat d’oportunitats, la promoció del MAPS (maternity and paternity suport).

CCOO també vol destacar la implicació activa de la direcció d’Unilever España en aquest procés per fomentar la diversitat i la igualtat d’oportunitat a les seves plantes. 
                                                                                    
                  


Assetjament sexual a la feina

El 52% de les dones britàniques asseguren que ha patit assetjament sexual a la feina. Quatre de cada cinc víctimes mai van presentar denúncia per por al deteriorament de la seva situació laboral Més de la meitat de les dones britàniques (52%) han estat objecte d'assetjament sexual a la feina, des de comentaris sobre el seu cos o la seva vida íntima fins demandes de favors carnals, segons un estudi difós avui per la federació de sindicats TUC.


Escola de dones

Onzena Escola de Dones de CCOO de Catalunya
El dijous 3 de novembre tindrà lloc al local de CCOO de Cornellà (carretera d'Esplugues, 68) l'onzena Escola de Dones de CCOO de Catalunya, que porta per lema 'Igualtat i transversalitat. Feminitzant el sindicat'.
Aquest és un espai i un temps per reflexionar i per intercanviar coneixements i experiències d’acció feminista. I ho farem des de l’experiència de CCOO i altres feminismes. El nostre objectiu és avançar en l’apoderament de les dones de CCOO de Catalunya. 
Feu clic per veure el programa de l'XI Escola de Dones de CCOO de Catalunya  
         dones en la ciència


Dones en la ciència.
Comissió Dones i Ciència del CSIC: "La publicació no s'ajusta als estàndards acadèmics"

Discriminació en la G.C

Una guàrdia civil s'enfronta a presó per portar una armilla antibales femení.
Durant un control l'oficial al comandament va denegar el seu ús, malgrat que l'agent porta fent-ho des de fa anys, donant l'ordre que es posés una armilla masculí. L'agent es va negar perquè la peça per a homes dificulta a les dones l'accés a l'arma reglamentària i els grillons, amb el que es posa en risc la seguretat. L'oficial la va denunciar per insubordinació i la guàrdia civil pot acabar a la presó. Intercanvi d'acusacions entre les associacions de guàrdies civils i d'oficials

 

Creació d'ocupació precària

Article de Romina Garcia al blog Dones de CCOO de Catalunya .

Les darreres dades publicades de l’Enquesta de població activa evidencien una reducció de la xifra de persones desocupades. Aquesta notícia, en part positiva, també s’explica per una reducció de la població activa a causa de la desafecció que senten moltes persones treballadores davant la incapacitat de generar ocupació estable i de qualitat que té el nostre mercat de treball

 

EE UU se suman a la lucha contra la brecha salarial


GM, IBM, Apple, Facebook i Microsoft, entre el mig centenar de grans companyies que se sumen a la iniciativa que Obama va promocionar.
Mary Barra, Indra Nooyi i Ginni Rometty formen part d'un exclusiu club dominat per homes. Són, respectivament, les principals executives de General Motors, PepsiCo i IBM, tres de les majors corporacions de l'índex S & P 500. Els seus companyies acaben de sumar-se a la crida de la Casa Blanca per tractar d'eliminar la bretxa de gènere en els salaris, una iniciativa en la qual participen Apple i Facebook.

 

Parlamento Panafricano

En torno a 200 millones de mujeres de todo el mundo han sufrido algún tipo de mutilación genital./ EP
El Parlamento Panafricano aprueba la prohibición de la mutilación genital femenina en sus 50 estados miembro
El acuerdo culmina las conversaciones que han mantenido el Grupo de Trabajo para la Mujer del Parlamento y los representantes del Fondo para la Población de la ONU.
El Parlamento Panafricano, el órgano legislativo de la Unión Africana, ha aprobado la prohibición de las prácticas de la mutilación genital femenina en sus 50 estados miembro en virtud del plan de acción firmado esta semana por sus 250 diputados y representantes del Fondo para la Población de Naciones Unidas (UNFPA).
"El Parlamento está preparado para contribuir y ayudar a los implicados en el plan de acción para solucionar este problema", ha declarado el presidente de la cámara, Roger Dang, en comentarios recogidos por la agencia de noticias especializada en Derechos Humanos, Inter Press Service (IPS).


 

"El botí de guerra”


                                 “Nosaltres hem estat el botí de guerra”
La seva història s’ explica des de fa segles des de l’Argentina fins a Mèxic. No és casualitat que a Colòmbia l’horror adopti la forma d’una dona que pateix. “Nosaltres hem estat el botí d’aquesta guerra. Ens han utilitzat per fer mal, han segrestat els nostres fills i marits, han abusat dels nostres cossos, ens han deixat vídues”. Qui parla és Ledis del Rosario Cabrales i pertany a la primera generació de dones que va patir les conseqüències del conflicte armat colombià.


L'ONU denunciaActualizado 02/08/2016 9:24:24 CET MADRID, 1 Ago. (EUROPA PRESS) - La Misión de Naciones Unidas en Sudán del Sur (UNMISS) ha denunciado el aumento de violaciones que sufren tanto mujeres como niñas a manos de fuerzas de seguridad y milicianos no uniformados desde que se reanudaron los enfrentamientos en julio. En menos de un mes desde que la violencia volvió a Sudán del Sur, UNMISS ha documentado 100 violaciones, entre las que se incluyen violaciones en grupo y abusos sexuales a meno ...


(c) 2015 Europa Press. Está expresamente prohibida la redistribución y la redifusión de este contenido sin su previo y expreso consentimiento.


Manifest 'On són les dones'

                        Manifest 'On són les dones'

Els mitjans catalans silencien, sistemàticament, l'opinió de les dones Signa el manifest #OnSónLesDones

Cada vegada que engeguem la televisió, la ràdio o obrim un diari hi ha una probabilitat molt alta que hi trobem un home. Si hi ha diverses persones opinant, les ràtios solen ser de quatre homes per cada dona, i en alguns casos la presència de dones és simplement inexistent. En una societat plural i diversa, que fem créixer i on participem de manera activa en tots els espais, per què la nostra veu és invisible i inaudible? Com es pot explicar que, sent les dones el 51% de la població, als mitjans la proporció sigui marcadament inferior de manera continuada i consistent? 

Amb la campanya #OnSónLesDones volem fer visible el problema: no hi ha cap mena de justificació per a la sobrerepresentació actual dels homes. Acceptar que només opinin ells és acceptar que la nostra opinió és menys vàlida. Al segle XXI aquesta idea és inacceptable.

En aquest blog, a Facebook i a Twitter hi trobareu un seguiment diari dels espais d’opinió dels principals mitjans de comunicació de Catalunya. Les dades demostren el que ens deia la simple percepció: estem subrepresentades.


Taller de formació

Dijous, 14 d'abril de 2016

Taller de formació sobre la participació social de les dones, la igualtat efectiva de dones i homes i la violència masclista

Tècniques de l’Institut Català de les Dones han impartit aquest matí un taller sobre les polítiques de foment de la participació social de les dones, de la igualtat efectiva de dones i homes, i contra la violència masclista que desenvolupa el Govern de la Generalitat de Catalunya.


Taller de formació

El taller, on han participat més de 20 persones, ha tingut lloc en el marc del “34è Curs anual de Drets Humans. Una lluita activa per la igualtat de drets entre homes i dones” que organitza l’Institut de Drets Humans de Catalunya.

Aquest curs, adreçat a professionals que   treballen diferents aspectes dels drets humans, està centrat en el temes que el Comitè de les Nacions Unides per l’Eliminació de totes les formes de discriminació contra les dones assenyala com a preocupants a Espanya, i analitza els drets de les dones, la seva vulneració, les  causes i els mecanismes per a la seva protecció.

 

Llibertat del cap als peus

Llibertat per a les dones, del cap ales peus
Nicola Thorp, una recepcionista de 27 anys, va ser acomiadada de PwC a Londres per negar-se a portar sabates de talons.
Escuchar a estas alturas que hay una movilización para prohibir por ley la exigencia de tacón a las mujeres suena en un primer instante tan extemporáneo como si averiguáramos de pronto: que está prohibido arrancarles las orejas, cortarles concretamente el cuello o despreciar la paella que nos haga mamá los domingos, y no la de papá. ¿Acaso no es de sentido común? ¿Acaso hacen falta leyes para proteger cuellos, orejas o pies?


Las familias piden retirar un libro de texto que vulnera la ley de violencia machista.

Un manual de Biología de tercero de ESO de la Editorial Santillana confunde la violencia doméstica con la de género. La Ceapa reclama también cambios en un libro de bachillerato que atribuye el aumento del paro a la entrada de la mujer en el mundo laboral.

 

La igualtat efectiva de dones i homes, un repte de país

El Parlament inaugura el cicle 'La igualtat efectiva de dones i homes, un repte de país'. Divendres, 29 d'abril de 2016. Palau del Parlament


El Parlament ha inaugurat aquesta tarda el cicle de debat i reflexió 'La igualtat efectiva de dones i homes, un repte de país', que ha arrencat amb una sessió centrada en el món del treball. L'acte, l'ha presidit Carme Forcadell, i hi han intervingut també l'expresidenta de la cambra, Núria de Gispert, la consellera de treball, afers socials i famílies, Dolors Bassa, la presidenta de l'Institut Català de les Dones, Teresa Maria Pitarch, i Sara Berbel, doctora en psicologia social i experta en polítiques de gènere.Más de un centenar de alumnas son envenenadas

 Más de un centenar de alumnas son envenenadas en un colegio en Afganistán
eldiario.es. Al menos 125 alumnas ha sido hospitalizadas esta sábado, después de ser envenenadas supuestamente con un gas en la provincia de Farah, en el oeste de Afganistán, informaron a Efe fuentes oficiales.
El suceso ocurrió a primera hora de la mañana mientras las estudiantes, todas ellas adolescentes, se encontraban en un colegio en Farah, capital de la provincia homónima, afirmó el portavoz del Ministerio de Salud afgano, Ismail Kawasi.

 

Curs Institut de Drets Humans de Catalunya


 

Curs Drets Socials, Precarització i Gènere


Les respostes institucionals a la crisi multidimensional que estem vivint han contribuït a profunditzar la situació de pobresa i precarització d’una part cada vegada més significativa de la societat, en especial en les condicions del treball productiu de les dones.

En aquest context resulta imprescindible un anàlisis des de la perspectiva dels drets humans amb enfocament de gènere de les mesures d’austeritat i de les reformes legislatives que s’han posat en marxa en els últims anys amb l’excusa de la crisis.

Amb aquest objectiu, l' Institut de Drets Humans de Catalunya, l'Observatori DESC i la cooperativa sociojurídica iACTA organitzem aquest curs adreçat a persones que treballen a l'àmbit de la precarització -treballadores socials i personal de l'administració, sindicalistes, representants polítics, activistes...- així com a estudiants i professionals interessats en la temàtica.

Durant el curs, s’estudiaran els coneguts com a drets humans emergents i s’analitzarà com les mesures d'austeritat han suposat greus regressions en el gaudi dels drets socials, especialment en els drets laborals de les dones.

 + INFORMACIÓ: inscripció, professorat...

 CONSULTA EL PROGRAMA DETALLAT

 INSCRIU-TE


 

Campanya Sant Jordi

Campanya de donació de llibres per Sant Jordi


20150309 cartellweb sinletrasDes de la Plataforma unitària contra les violències de gènere iniciem una campanya solidària de donació de llibres per la Diada de Sant Jordi.

Estem recollint llibres nous o usats, de qualsevol gènere literari i idioma a vuit punts de recollida distribuïts per la ciutat de Barcelona.

Aquests llibres els oferirem durant la diada de Sant Jordi a canvi d'un donatiu econòmic. Tots els fons recollits aniran destinats al programa Trenquem el Silenci, de prevenció de la violència de gènere als centres educatius i de lleure de Catalunya.

Vine i col·labora amb nosaltres donant-nos els teus llibres a qualsevol d'aquests vuit punts de recollida:

- Plataforma unitària contra les violències de gènere. 

- Espai 210. Carrer Padilla, 210, baixos.

- Dones amb iniciativa. Passatge del rellotge, 3.

- Joves d'Esquerra Verda. Carrer Armengol, 2-8, baixos.

- La Pelu. Carrer Templers, 6.

- La Pelu. Carrer Casanova, 48.

- Associació de Veïns i Veïnes de la Sagrada Família. Carrer València, 415.

- Biblioteca Sagrada Família. Carrer de Proveça, 480.

Dóna'ns en teu suport i segueix la campanya a través del twitter #SantJordiSenseViolència o uneix-te a l'esdeveniment del Facebook!

Per més informació podeu posar-vos en contacte a través del nostre correu  [email protected] o trucant al 627398316.

Moltes gràcies per ajudar-nos a trencar el silenci!Radical-ment feministes

Radical-ment feministes – 

JORNADES FEMINISTES 2016

Publicat a 4 mai 2015 per secretaria caladona.

Jornades 2016_logoDes de la pluralitat dels feminismes actuals, la Xarxa Feminista,  Ca la Dona i feministes independents sentim la il·lusió i la responsabilitat de celebrar l’any 2016 una gran trobada de tots els feminismes sota el lema “Radical-ment feministes”. Han de ser unes jornades que totes sentim nostres. Unes jornades obertes i flexibles on la diversitat de pensaments, de sentirs, de fers, d’identitats i d’opcions s’hi trobin convocades i còmodes. Unes jornades per a crear espais físics, mentals i simbòlics que visualitzin tota la riquesa que constitueixen els feminismes.

És per això que hem obert un blog que volem compartir amb totes vosaltres, per visualitzar aquest procés ampli i obert. Totes, dones, lesbianes i trans, estem convocades!!! El 2016 no podem fallar!!!

Preparar una gran trobada de tots els feminismes només pot ser fruit de l’empenta, la il·lusió, la voluntat, la força i el treball de totes per donar-hi forma i sentit.

CAL QUE ENS IMPLIQUEM DES D’ARA PERQUÈ EL PROCÉS

ESDEVINGUI PARTICIPATIU I DINÀMIC!!!

Adhereix-te i participa! Des del blog o directament des dels següents enllaços

Butlleta d’adhesió individual

Butlleta d’adhesió per a grups

Les Jornades Feministes 2016 seran de TOTES o no seran!

… I entre totes les hem de preparar!

 


Feminitzant CCOO

Emès pel Canal 33 la nit del diumenge 13 de març del 2016

Programa sindical de CCOO a Televisió de Catalunya: 'Feminitzant CCOO'


FotoFeu clic per veure el programa número 229 de CCOO a Televisió de Catalunya, titulatFeminitzant CCOO, emès pel Canal 33 la nit del diumenge 13 de març del 2016. 
14/03/2016 


 

Consell Nacional de les Dones

El Consell Nacional de les Dones de Catalunya ha organitzat per primer cop un acte en el marc del Fòrum de les ONG de la CSW60

Representants del Consell Nacional de les Dones de Catalunya van assistir a la 60a sessió de la Comissió de la Condició Jurídica i Social de la Dona (CSW) de l'ONU. És la primera vegada que, des de Catalunya, s'organitza un esdeveniment en aquest espai, fruit de la col·laboració entre la societat civil i les institucions, que posiciona els drets de les dones i els drets sexuals i reproductius en la primera línia de l'agenda política i social global i local, visibilitzant així les accions que es desenvolupen en favor de les dones a Catalunya a un nivell internacional.


 

Les dones ja representen el 50%

Les dones ja representen el 50% de les noves incorporacions del personal docent i investigador de les universitats
L'objectiu de garantir la igualtat de gènere en l'àmbit docent i investigador de les universitats de Catalunya està esdevenint una realitat. En els darrers cinc anys les dones representen gairebé el 50% (49,25%) de les noves incorporacions de personal docent i investigador. Aquesta tendència positiva està en sintonia amb el Pla estratègic de polítiques de dones aprovat pel Govern de la Generalitat el 2012, que tenia l'objectiu d'incorporar a totes les actuacions del Govern la perspectiva de gènere per tal d'assolir la igualtat efectiva de dones i homes.

 

Agenda MARÇ 2016 segona quincena 

338 dones al dia van denunciar per violència masclista

Según los datos publicados por el Consejo General del Poder Judicial, el número de denuncias en 2015 aumentó ligeramente con respecto al año anterior: un 1,9%

Un 12% del total, 15.321 mujeres, se acogieron a la dispensa de la obligación de declarar y no continuaron con el proceso judicial

Los juzgados concedieron 26.679 ordenes de protección de las 41.757 que se solicitaron, un 59,1%


 

womanliderTIC


                                             womanliderTICTeatre amb dones amb xarxa


Vine al teatre amb Dones en Xarxa

dilluns 7 de març de 2016

Vine al teatre amb Dones en Xarxa

Dones en xarxa posa a disposició de les seves seguidores, entrades de froma gratuita per poder disfrutar de l’obre "NINGÚ ET CONEIX COM JO" el proper dijous 10 de març a les 20:30h, al teatre Borràs.

Les afortunades que pugueu fer la rerserva heu de ser com a mínim 20 minuts abansde l’inici de la representació a la porta del teatre per a que una representant de dones en Xarxa pugui fer-vos entrega de la corresponent entrada


20 ayns de sopar solidari

Divendres 11 de març, a les 20.00 h, a l'espai polivalent Parc del Nord de Sabadell

20 anys del sopar solidari, commemoratiu i reivindicatiu del 8 de Març organitzat per CCOO del Vallès Occidental-Catalunya Central


 

Un any més, en el marc del 8 de Març, Dia Internacional de les Dones, CCOO del Vallès Occidental-Catalunya Central organitza un sopar solidari, commemoratiu i reivindicatiu. Ara es compleixen 20 anys i es farà el divendres 11 de març, a partir de les 20.00 h, a l’espai polivalent Parc del Nord de Sabadell. 

Serà una trobada en què posarem en valor la feina de totes les responsables de les secretaries de la Dona del sindicat d’aquests últims 20 anys, presentarem el nostre projecte de cooperació d'enguany “Treballadores domèstiques migrants al Líban”, i reivindicarem un cop més igualtat real i efectiva i “PROU desigualtats, bretxes i pobresa!”.

Hi intervindran Maribel Ayné, secretària de la Dona, Cultura i Comunicació de CCOO del Vallès Occidental-Catalunya Central, Enrique Rodríguez, secretari general de CCOO del Vallès Occidental-Catalunya Central, Alba Garcia, secretària de la Dona i de Cohesió Social de CCOO de Catalunya, i Joan Carles Gallego, secretari general de CCOO de Catalunya8 de març dia internacional de les dones

Un centenar de persones es concentren a CCOO per commemorar el 8 de Març


FotoUn centenar de treballadors i treballadores s'han concentrat aquest matí, davant la seu del sindicat a Barcelona, per commemorar el 8 de Març, Dia Internacional de les Dones.

A la concentració s'ha fet la lectura del Manifest del 8 de Març i s'ha reclamat el final de les desigualtats, les bretxes i la pobresa en una acció reivindicativa que ha tallat la Via Laietana de Barcelona durant un quart d'hora.

Feu clic per veure:

- la galeria de fotos de la concentració del 8 de Març, davant de CCOO de Catalunya
- el vídeo de la concentració del 8 de Març, davant de CCOO de Catalunya

Més informació sobre el Dia Internacional de les Dones 2016
Revista Treballadora Núm. 41

Prou desigualtats, bretxes i pobresa

Revista Trabajadora nº 56

Per la IGUALTAT i l'EMPODERAMENTDijous 3 de març del 2016 a la seu del sindicat a Barcelona

Dijous 3 de març del 2016 a la seu del sindicat a Barcelona

Celebrada la Conferència de Dones i Homes amb el lema #feminitzantCCOO


FotoEl dijous 3 de març del 2016 ha tingut lloc a la seu de CCOO a Barcelona una Conferència de Dones i Homes rememorant el 25è aniversari de la primera Conferència d'Homes i Dones del sindicat, feta el 9 de maig de 1991.

Amb el lema #feminitzantCCOO , CCOO ha volgut obrir un debat sobre tres eixos: acció i prioritats sindicals en clau de gènere; participació i conciliació, i presència de les dones al sindicat i al centre de treball.

Fruit d’un procés iniciat al gener i obert a l’afiliació, la reunió, amb presència de més de 300 persones, tenia per objectiu analitzar l’evolució de l’organització des de la primera Conferència, dibuixar les línies estratègiques de futur (treball del Comitè de Dones i de l’Assemblea sindical oberta (ASO)), i concretar propostes per al XI Congrés del sindicat.

Feu clic per veure:
- la retransmissió en directe de la Conferència de dones i homes
- el vídeo-presentació de la Conferència de dones i homes
- l'àlbum de fotos de la Conferència de dones i homes
- el vídeo resum de la Conferència de dones i homes
- la notícia 'Conferència de dones i homes: feminitzant el sindicat' (25-1-2016)

22 de febrer, Dia Europeu per la Igualtat Salarial

 CCOO demana combatre la bretxa salarial entre homes i dones

¿Por qué las mujeres tienen que trabajar gratis? Situación en España #IgualdadSalarial


Brecha Salarial Anual por Comunidades Autónomas. #IgualdadSalarial @revtrabajadora


 
 Amb motiu del Dia Europeu per la Igualtat Salarial, CCOO de Catalunya ha emès un comunicat 
de premsa en què demana combatre la bretxa salarial entre homes i dones. 
En aquest enllaç trobeu el comunicat: veure arxiu 

Dispersión Salarial hombre/mujer en España #IgualdadSalarial


Asalariadas/os por tipo de jornada, sexo y decil #IgualdadSalarial @RevTrabajadoraConferència de Dones i Homes: feminitzant el sindicat 
3 de març del 2016

Continguts del debat:

El debat del procés de la conferència es desenvoluparà en tres eixos d’acord amb les propostes prioritzades a      l’Assemblea   sindical oberta i de les reflexions col·lectives i dels treballs del Comitè de Dones del sindicat.

   1. Acció i prioritats sindicals en clau de gènere:
   - Bretxa salarial.
   - Polítiques i plans d’igualtat.
   - Lluita contra les violències masclistes.

   2. Participació i conciliació:
   - Temps de treball i temps de vida.
   - Horaris.
   - Coresponsabilitat.
   - Participació presencial i no presencial.
   - Formes de treball (treball en equip i per projectes)

Conferència


     3. Presència de les dones al sindicat i al centre de treball
:
    - Òrgans de direcció i estructura sindical.
    - Representació al centre de treball: 
    - Composició de candidatures a les eleccions sindicals.
    - Funcionament quotidià i pràctiques a les seccions sindicals d’empresa. 
    - Meses de negociació, participació i representació institucional.
    - Visualització externa i interna del sindicat en clau de gènere.


    Ompliu l'enquesta de la Conferència de Dones i Homes: feminitzant el sindicat
    Feu clic per veure:
   -el cartell de la Conferència de Dones i Homes 
   -la Lluita Digital 236, especial sobre la Conferència de Dones i Homes
   -el Reglament de la Conferència de Dones i Homes 


3 març del 2016


 

Especial dones en la història de la Ciència a La mecànica del cargol

         


El passat 11 de febrer es va celebrar per primera vegada el Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència, Per tal d'aconseguir l'accés i la participació plena i equitativa en la ciència per a les dones i les nenes, i més per aconseguir la igualtat de gènere i l'apoderament de les dones i les nenes. 

En aquest primer any de celebració, el tema escollit ha estat Transformant el món: igualtat en la ciència.


    
      


Violència de gènere

                 

     
     

XXX Edició del Premi 8 de Març Maria Aurèlia Capmany 2016


Dia Internacional de les DonesTEIXINT XARXES PER LA JUSTÍCIA DE GÈNERE 

El salario medio anual de las mujeres

CSCCOO

El salario medio anual de las mujeres debe incrementarse en un 32% para equipararse al de un hombre

  Con motivo del Día de la Igualdad Salarial, que se celebra el próximo 22 de febrero, CCOO vuelve a poner de manifiesto que la brecha salarial se ha ido acentuado a lo largo de la crisis. “La situación es insostenible. Se continúa retribuyendo de manera desigual a la mitad de la población”, ha advertido la secretaria de Mujer e Igualdad de CCOO.

  18/02/2016.

  Ana Herranz

  “Una sociedad democrática no puede permitirse el lujo de tener al 50% de la población en peores condiciones laborales que el otro 50%”, asevera CCOO, que recuerda que en España el salario medio anual de las mujeres debe incrementarse en un 32% para equipararse al de un hombre. Los más de 6.000 € al año que cobra menos una mujer por realizar un trabajo igual o de igual valor “monetarizan” el precio de las discriminaciones de la mujer en España. CCOO ha planteado al gobierno del PP durante la última legislatura, y a los partidos concurrentes a las últimas elecciones generales, una serie de medidas que inexcusablemente deberían ser implementadas para acabar con la brecha salarial
  Presidenta de l'Institut Català de les Dones Teresa Maria PItarch i Albòs

  Institut Català de les Dones

  Nascuda a Barcelona el 1964. Llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona. Postgrau d’Especialització en Dret Administratiu per la Universitat de Barcelona. Postgrau en Economia i Creació d’Empreses per la Universitat Autònoma de Barcelona. Programa d’estratègies d’innovació i lideratge per a la gestió pública (IESE). Ha exercit diverses responsabilitats a l’Administració de la Generalitat de Catalunya, entre les quals destaquen la de responsable de Coordinació del Servei Català de Trànsit; cap del Servei Territorial de Trànsit de Barcelona; cap de l’Àrea Jurídico-Administrativa i subdirectora de Coordinació Administrativa de l’Institut Català de l’Acolliment i de l’Adopció (ICAA), i responsable Econòmica a la Direcció General d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom al Departament d’Empresa i Ocupació.  Des del 2011 i fins a l’actualitat ha exercit el càrrec de directora general de l’Oficina de Supervisió i Avaluació de la Contractació Pública del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya. En l’àmbit municipal, actualment és consellera municipal de Barcelona i vicepresidenta del Consell Plenari del Districte de l’Eixample


  CCOO DEMANA ALS GRUPS PARLAMENTARIS QUE RATIFIQUIN EL CONVENI 189 DE L'OIT SOBRE TREBALLADORS I TREBALLADORES DOMÈSTIQUES

  El Conveni 189 de l’OIT (Organització Internacional del Treball), sobre els treballadors i treballadores domèstiques, adoptat en la sessió 100 del juny del 2011 a Ginebra, que va entrar en vigor el 5 de setembre del 2013, té avui la ratificació de sis estats de la Unió Europea. L’Estat espanyol encara no l’ha ratificat. Des de CCOO instem tots els grups del Parlament de Catalunya a elaborar una proposició no de llei per ratificar l’esmentat conveni i instar el Govern de l’Estat a fer el mateix.

  El conveni, en el seu preàmbul, fa referència a la situació de precarietat de les treballadores de la llar i els treballadors domèstics i de la necessitat de promoure el “treball digne”, combatre la discriminació per raó de gènere i, moltes vegades, d’origen, ja que reconeix que “el treball domèstic segueix sent infravalorat i invisible i que el realitzen principalment les dones i les nenes, moltes de les quals són migrants o formen part de comunitats desafavorides, i són particularment vulnerables a la discriminació pel que fa a les condicions d’ocupació i de treball, així com a altres abusos dels drets humans”. A aquest col•lectiu, hi pertanyen, segons les últimes dades, 427.000 treballadores a tot Espanya, de les quals al voltant de 150.000 són a Catalunya. Això sense tenir en compte l’economia submergida que existeix en aquest sector.

  CCOO fa molt de temps que reivindica unes condicions laborals dignes per a aquest col•lectiu, que continua sent infravalorat i invisible davant la societat, però que és una part important de la força del treball, i aporta una contribució fonamental a l’economia. Durant aquest temps, la indiferència i el desinterès per part de les institucions de l’Estat, juntament amb la reforma laboral, han afavorit el retrocés dels drets laborals i han impedit sistemàticament la seva ampliació en un sector totalment precaritzat, i sense la protecció i la cobertura social que tenen altres activitats econòmiques i amb taxes molt elevades d’economia submergida. 

  Les condicions salarials i laborals d’aquestes treballadores i treballadors són de les pitjors que hi ha al nostre país: no tenen dret al subsidi d’atur i no tenen possibilitat de jubilació anticipada o d’ajuts o prestacions per a persones aturades majors de 55 anys. Tenint en compte l’Estatut d’autonomia de Catalunya; la Llei 17/2015, de 21 de juliol, d’igualtat efectiva de dones i homes del Parlament de Catalunya, i la Llei orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva de dones i homes, a CCOO de Catalunya pensem que el Parlament de Catalunya hauria de ratificar el Conveni 189 de l’OIT i adoptar el compromís d’instar el Govern de l’Estat que compleixi els compromisos internacionals en el mateix sentit.

  Així, CCOO de Catalunya instem tots els grups del Parlament de Catalunya a donar suport a les següents reivindicacions:

  1. La ratificació del Conveni 189 de l’OIT sobre els treballadors i treballadores domèstiques adoptat en la sessió 100 del juny del 2011 a Ginebra, que va entrar en vigor el 5 de setembre del 2013 i que ja han ratificat sis estats de la UE.
  2. Que aquest col·lectiu passi al règim general de la Seguretat Social amb tots els seus drets, d’aquesta manera passaran a ser considerats treballadors i treballadores a tots els efectes, i insta les administracions a ratificar el Conveni 189 de l’OIT.
  3. Demanem l’equiparació real de drets de les empleades de llar amb la resta de treballadors i treballadores, i posar fi a les múltiples discriminacions legals d’aquest sector, com la protecció per desocupació i l’extinció del contracte per desistiment.
  4. L’inici d’una campanya de sensibilització amb les organitzacions representants del sector, per posar fi a la situació de discriminació i esclavitud de moltes treballadores de llar, especialment les treballadores internes SENSE (sense contracte, sense horaris, sense nòmina, sense salaris legals, sense alta en Seguretat Social, sense proves per demostrar-ho i, per tant, sense papers). I destinar tots els recursos necessaris a complir els drets i les condicions laborals de les empleades de llar.

                        

  Gènere i pau


   
  Género y  Paz - nº 8 Enero

  Gènere i pau és una publicació trimestral que ofereix informació i anàlisi de l'agenda internacional sobre dones, pau i seguretat amb especial èmfasi en l'impacte de gènere dels conflictes armats i les iniciatives de construcció de pau liderades per dones o amb perspectiva de gènere.

  Amb el suport del Ministeri d'Exteriors de Noruega.

  Género y Paz hace un repaso a las principales noticias y acontecimientos con respecto a la agenda internacional sobre mujeres, paz y seguridad con especial énfasis en el impacto de género de los conflictos armados y las iniciativas de construcción de paz lideradas por mujeres o con perspectiva de género. 

  Se cumplieron 15 años de la aprobación de la resolución 1325 sobre mujeres, paz y seguridad
  Organizaciones de mujeres exigieron la participación de mujeres en futuras negociaciones de paz sobre Siria
  Diferentes organizaciones denunciaron los niveles de violencia sexual en Darfur y Sudán del Sur

  Pots subscriure't a Gènere i pau

  Amb el suport del Ministeri d'Exteriors de Noruega.  I Congrés Violència Masclista  Impulsat per l'ICAB, organitzat per la Comissió del Torn d'Ofici i Assistència al Detingut i la Comissió de Dones Advocades i Secció del Dret Penal.        
                                                                                                                                                    CIRD Ajuntament BCN Dones 
                
  FORMACIÓ
   
  Cursos
  Divendres, 12 de febrer (data d'inici del curs)   de 17:30 a 21:30 h
  Curs d'extensió universitària 'Sexuar la mirada al cinema amb llibertad d�esperit' 
  A través del pensament de la diferència sexual es veurà una nova mirada a la llibertat femenina, ja que el cinema és una manera important i comú de fer política del que és simbòlic, i també un indret des del qual fer una lliure interpretació. Es coneixeran i es reconeixeran dones que a través d'un guió i de la seva mirada cinematogràfica i femenina, han sabut transmetre conceptes com: la filosofia, la mística, la teologia, la ciència, les quals, convertides en relat i imatge han fet de la història narracions de vida que ens arriben a través del cinema, properes i inoblidables. Preu 150 euros. Cal inscripció. 9 sessions de 4 hores en divendres alterns.
  Lloc: Facultat de Geografia i Història. c/ Montalegre 6 bxs 
  Organitza: Duoda UB
  Més informació: www.ub.edu/duoda/web/es/cursos/7/[email protected] i T. 934 481 399
  Del 17 de febrer al 27 d'abril (matrícula oberta fins el 5 de febrer)   de 17 a 20 h
  Curs d'extensió universitària 'La creativitat femenina a l'art contemporani' 
  Professora Assumpta Bassas Vila. DUODA Centre de Recerca. UB. L'assignatura proposa estudiar una selecció de poètiques i pràctiques artístiques contemporànies i repensar algunes qüestions que preocupen, afinant la sensibilitat pròpia a través dels nous coneixements i gaudint de la paraula en relació de confiança. Les principals esferes de reflexió seran: la recepció del llegat de les artistes a partir dels 60; l'amistat i la política entre dones; la política sexual; l'emoció de la bellesa del món com a experiència primordial del ser; l'acceptació de la fragilitat dels cossos; la maternitat; la cura de la vida i dels espais que habitem; les vivències de l'espiritualitat femenina i el misteri d'envellir i de la finitud, etc. Preu 150 euros.
  Lloc: Facultat de Geografia i Història. c/ Montalegre 6 bxs 
  Organitza: Duoda
  Més informació: www.ub.edu/duoda/web/es/cursos/7/[email protected] i T. 934 481 399
  De l'1 al 30 de març (Inscripció prèvia i recollida de la primera lectura de l'1 al 12 de febrer a la biblioteca)   a les 19 h
  Club de lectura 'Recordant a Marguerite Duras: 20 anys de la seva mort' 
  Es llegiran les obres "l'Amant" i "Moderato cantabile" i es projectarà "Hiroshima mon amour". Dimarts 1 de març, 19 h comentari de "L'amant". Dimarts 15 de març, 19 h projecció de "Hiroshima mon amour". Dimecres 30 de març, 19 h comentari de "Moderato cantabile". Conductor de les sessions: Ricard Ripoll, professor de literatura i de traducció literària a la UAB. Gratuït.
  Lloc: Biblioteca Poble-sec - Francesc Boix. c/ Blai 34 
  Organitza: Biblioteca Poble-sec - Francesc Boix
  Més informació: T. 934 430 105

        

  Conferència de Dones i Homes: feminitzant el sindicat

               3 de març del 2016

  El Consell Nacional de CCOO de Catalunya va aprovar el dia 10 de desembre del 2015 la convocatòria d’una conferència de dones i homes de CCOO 
  que se celebrarà el 3 de març del 2016 coincidint amb la celebració del 25è aniversari de la 1a Conferència d’Homes i Dones del sindicat.


  CANVIEM-HO  El Projecte Canviem-ho col·labora amb la Unitat de Nous Projectes i Programes de Contingut Transversal dels Serveis Penitenciaris del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya per tal d'introduir la perspectiva de gènere amb homes i treballar les masculinitats i l'equitat als Centres Penitenciaris.
   

  Publicació de la Secretaria de la Dona de la FSC-CCOO de Catalunya
  Engrescadora 


                               

  - Edició de la revista d'Homes Igualitaris  --------------------------------------------------------------------------------------------

                                                             + notícies 2011+
  -2011 novembre- * Notícia de TV3 dos tallers sobre gènere, masculinitat, estereotips: DANI GABARRO
                                                                                  Link to this video:
                                       http://www.youtube.com/watch?v=boaVk_vO4qQ&feature=youtu.be

  HIPÒCRITES!!
  Mentre uns es fan la foto en defensa les dones, el Govern de la Generalita
  t permet, amb les seves retallades, que es perpetuï impunement la violencia de genere. Informa't AQUÍ
          
  Taller gratuït:  Dia 25 de Novembre:


  La revista, editada y realizada por la Secretaría confederal de la Mujer desde el año 1984, ofrece información sobre la situación y participación de las mujeres en el mundo del trabajo, en el sindicato y en los distintos ámbitos de la vida social, política y cultural.Todas las noticias que conciernen a las trabajadoras, denuncia de situaciones de discriminación, avances legislativos, sentencias, medidas de acción positiva, investigaciones, actividades formativas, entrevistas, reportajes, literatura, música, arte y fotografía, componen el material del que se nutre Trabajadora, con lo que se contribuye a visualizar y valorar el papel de las mujeres a lo largo de la historia, así como ofrecer una imagen, equilibrada y no estereotipada, adecuada a la realidad social actual, desde una visión sindical con perspectiva feminista.

  La secretaria de Estado de Igualdad destaca la representación equilibrada de hombres y mujeres en el empleo de alta cualificación

  estudio trayectorias mujeres
  12/09/2011
  Ministerio de Sanidad, Política Social e Igualdad
  La secretaría de Estado de Igualdad, Laura Seara, ha presentado esta mañana el estudio ‘Trayectorias laborales de las mujeres que ocupan puestos de alta cualificación’ en el que destaca la presencia equilibrada de mujeres en este sector, con un 43%, frente al 57% de hombres. 

  El estudio analiza una muestra del 32.690 trabajadores y trabajadoras que ocupan puestos de muy alta cualificación, con datos referidos a 2009, y se apoya en la Muestra Continua de Vidas Laborales, una fuente novedosa que permite analizar también aspectos más concretos de las trayectorias profesionales.

  En cuanto a los perfiles, los datos confirman que las características de los hombres y mujeres en puestos de alta cualificación son similares: edad entre 35 y 44 años; pertenencia a una familia en la que el cónyuge tiene un empleo remunerado; jornada completa y con un contrato indefinido en una empresa consolidada y de gran tamaño. La principal diferencia reside en la brecha salarial, situada en el 31.8%, nueve puntos por encima de la media nacional que está en un 22%. Seara ha explicado que esta situación responde fundamentalmente a que “a mayor categoría de salarios existen más retribuciones variables que están fuera de los convenios, como objetivos, disponibilidad o reparto de beneficios”.

  El informe también refleja como característica de este sector la alta estabilidad: el 67% de los hombres y el 63% de las mujeres no han abandonado el empleo de alta cualificación desde su acceso a este tipo de puestos de trabajo, pero de nuevo, las diferencias de género son desfavorables a las mujeres porque sus experiencias de empleo son más inestables y discontinuas, con una mayor probabilidad de causar baja, situación que se agudiza en las mujeres de entre 35 y 44 años. En este intervalo de edad se penaliza la maternidad, e incluso, según el informe, la mera posibilidad de tener hijos afecta a las mujeres.

  Laura Seara ha destacado que “es evidente que la realidad laboral de las mujeres tiene que mejorar, pero también lo es que en los últimos años podemos hablar de avances difícilmente imaginables hace tan solo una década”. Asimismo, ha señalado que “las políticas de igualdad en el empleo continúan siendo necesarias, y en estos tiempos de crisis lo son más que nunca”.

  En la presentación también ha participado Carmen de Miguel, la secretaria general del Consejo Superior de Cámaras, con quien la Secretaría de Estado tiene una línea de colaboración para la elaboración de estudios, y Maribel Martínez, coordinadora de ‘Trayectorias laborales de las mujeres que ocupan puestos de alta cualificación’.
                                                                                                            


  Afilia't

   

  SIAD

  Servei d'Informació i Assessorament a les Dones en l'àmbit laboral

  Treballadora

  Treballadora

  DonesCCOOcat

  https://donesdeccoo.ccoo.cat/

  Facebook

  https://www.facebook.com/donesCCOOCat

  Afilia't

   

  SIAD

  Servei d'Informació i Assessorament a les Dones en l'àmbit laboral

  Treballadora

  Treballadora

  DonesCCOOcat

  https://donesdeccoo.ccoo.cat/

  Facebook

  https://www.facebook.com/donesCCOOCat

  Intranet