Lledoners.- Reunió amb la DireccióSituació del personal d'interior: Nova estructura de la plantilla. Estudi de nous criteris de gestió.


Lledoners.- 28 d'octubre 2016
CCOO valora molt positivament el diàleg, la predisposició i el nou tarannà que està mostrant la nova direcció. Esperem que la reincorporació de la Gerent, prevista a finals de novembre, no ho espatlli.

 20 juliol 2016


CP Lledoners. 14 de juliol 2016Totes les seccions dels  sindicats del CP Lledoners signen un escrit conjunt demanant el cessament de la gerent del centre i fent-la responsable de la deficient gestió del personal del centre

Denegacions de permisos


 El personal del CP Lledoners hem de suportar jornades laborals en condicions precàries, amb dotacions de personal que en moltes ocasions ratllen o estan per sota del mínim exigible, comprometent la nostra pròpia seguretat, i inclús la dels interns.CP Lledoners. Riscos LaboralsCom alguns companys hauran pogut veure s’han fet diverses visites concertades entre el nostre delegat de riscos laborals del centre així com del tècnic de prevenció per analitzar diverses situacions del centre, entre elles s’han realitzar varies visites a cabines de mòduls i accessos per tractar de solucionar l’accés de temperatura que es venia patint sobretot a les tardes.
Aquesta visites han estat concertades pel servei de prevenció de CC.OO per fer seguiment i tractar els diversos temes pendents al centre.


Lledoners: reunió amb la DireccióComença la reunió amb la presència del Subdirector de Tractament que ens presenta l’esborrany de revisió del pla funcional, i que aquests dies s’està presentant a la plantilla. Està previst que entri en funcionament el primer semestre del 2016 (continuar llegint).


LLEDONERS: Codi 2 al Departament d' Ingressos
El passat dilluns, 18 d'abril, es va produir una agressió al Departament d'Ingressos. Com a conseqüència d'aquesta agressió 3 companys van requerir assistència mèdica a la Mútua.

CP Lledoners. Riscos LaboralsCom alguns companys hauran pogut veure s’han fet diverses visites concertades entre el nostre delegat de riscos laborals del centre així com del tècnic de prevenció per analitzar diverses situacions del centre, entre elles s’han realitzar varies visites a cabines de mòduls i accessos per tractar de solucionar l’accés de temperatura que es venia patint sobretot a les tardes.
Aquesta visites han estat concertades pel servei de prevenció de CC.OO per fer seguiment i tractar els diversos temes pendents al centre.


CP Lledoners:Tancament i roda de premsaLa manca de personal en alguns centres penitenciaris (Lledoners, Puig de les Basses...) és un tema en el qual l'Agrupació de Personal Penitenciari  ve insistint des de fa temps. És una reivindicació crònica, però que es va accentuar quan el personal de la JU26, assignat a Puig de les Basses, va ocupar la seva destinació definitiva, abandonant les destinacions provisionals en diferents centres penitenciaris. Aquests forats no s'han cobert mai en la seva totalitat. Ara hem d'afegir els llocs que han deixat els funcionaris destinats en comissió de serveis al CP Mas Enric. 

La DG cobreix llocs  tenint en compte exclusivament el seu concepte de "necessitat", que sempre s'interpreta a la baixa. El degoteig de notícies sobre la manca d'efectius, i la seva repercussió al servei, és constant. Esperem que el Departament prengui consciència de la gravetat de la situació, adopti solucions definitives i no es limiti a posar-hi pegats.


23 de novembreLa secció sindical de CCOO al CP Lledoners realitzarà un tancament de 12 hores al centre per denunciar la precarietat de la plantilla de personal

La precària situació de la plantilla del centre i l'efecte que té sobre la seguretat i els drets del personal és la justificació de l'acció de protesta que durà a terme integrants de la secció sindical del CCOO al CP Lledoners.

CCOO espera que els responsables de la Direcció General de Serveis Penitenciaris aprofitin per reconsiderar la seva política, pel que fa a la gestió de personal, i adoptin mesures que solucionin la mancança de personal al centre. Demanem que es faci, amb caràcter d'urgència, una reuniió monogràfica per a la implementació de mesures que solucionin aquests problemes .Incident al DERTAquest dijous, 8 d’octubre, per tercera vegada en menys d’un mes, hem de lamentar un nou INCIDENT AMB AGRESSIÓ A FUNCIONARIS.

Lledoners: Formació en horari laboral

 


Un altre cop, la direcció del nostre centre vulnera el dret a la formació dels treballadors/res. Ens referim a un dret recollit a l’EBEP, als acords del grup de treball de l’àmbit penitenciari i als de la resta de personal funcionari de la Generalitat.


Lledoners: Incident al Departament d'Infermeria
El passat divendres, dia 18 de setembre, vam viure un altre incident lamentable, aquest cop al Departament d’Infermeria. En el decurs de la intervenció  van resultar agredits 3 companys.Lledoners, agost 2015

 


Totes les promeses que va realitzar la direcció del centre abans de començar el període de vacances, exigint el lliurament dels dies de permís i vacances amb més de 2 mesos d'antelació, per a facilitar la gestió del personal, NO HAN SERVIT DE RES. 


Reunió amb la direcció, 6 de maig

Escrit denunciant manca de personal


Con el presente, los representantes legales de los trabajadores del C.P. Lledoners queremos hacer partícipe a quien tenga responsabilidad, de la asflxiante situación que se viene padeciendo en el centro.

Manca de personalNo podem permetre que, en lloc d’enviar gent, la DG consenti la direcció d’aquest centre que sigui l’únic de Catalunya que  denegui dies al seu personal emparant-se en la manca de personal


Lledoners, 16 desembreAquest dissabte dia 13 de desembre de 2014 vàrem tornar a veure una actuació del comandament d’incidències del CP Lledoners que deixa molt a desitjar.Manca de personal a LledonersCCOO continua denunciant la manca de personal al CP Lledoners


Un cop més la direcció del centre nega un problema més que evident en la manca de personal. NO POT SER que de forma reiterada els caps de setmana estiguin obligant a funcionaris de guàrdies a canviar-se el servei de tarda-nit per matí-tarda justificant-ho per raons del servei mentre el Departament de Justícia oblida que té 500 companys interins cessats i que podrien asumir aquests serveis. CCOO LLEDONERS denuncia que les neccessitats de servei són extraordinàries i per motius puntuals. No es pot permetre que es converteixi EN NORMA DE FUNCIONAMENT.


Lledoners: reunió amb Direcció

5 de novembre

Reunió densa, amb molts temes plantejats>>Llegir Nota


Lledoners: CCOO demana explicacions per les gravacions al CCI
 CCOO demana explicacions a la direcció del centre per les gravacions de les converses de funcionaris al CCI >>Llegir escrit

Ineficiència en la gestió de personal al CP Lledoners
Si la plantilla de Lledoners no en tenia prou, aquest mes d’octubre hem tornat a veure més gestions “eficients” del servei públic i, a més, les hem hagut de patir entre tots (LLegir nota).Intent de suïcidi al DERT
Lledoners: CCOO demana explicacions per les gravacions al CCI CCOO demana explicacions a la direcció del centre per les gravacions de les converses de funcionaris al CCI >>Llegir escritIneficiència en la gestió de personal al CP LledonersSi la plantilla de Lledoners no en tenia prou, aquest mes d’octubre hem tornat a veure més gestions “eficients” del servei públic i, a més, les hem hagut de patir entre tots (LLegir nota).

AGRESSIÓ A LLEDONERS

  

PROU AGRESSIONS!!!!

ES PRODUEIX UN CODI 2 AL MÓDUL 6

Ahir dimarts, dia 23 de setembre, vam patir el que podria haver estat un dels pitjors incidents que s’han produït al centre.... <<LlegirManca de personal a Lledoners


Els sindicats del CP Lledoners denuncien que un funcionari s'ha de fer càrrec de 100 interns (Llegir nota)


CP LLEDONERS: REUNIÓ AMB LA DIRECCIÓ I REGISTRE D’ESCRIT DEMANANT PERSONAL


Les seccions sindicals de CCOO i UGT del CP Lledoners han registrat un escrit adreçat al director general de Serveis Penitenciaris exposant les greus mancances de personal al centre i, alhora, demanant la incorporació de més personal. 

Aprofitem per publicar la nota corresponent a la darrera reunió amb la Direcció. 


https://docs.google.com/a/ccoo.cat/viewer?a=v&pid=sites&srcid=Y2Nvby5jYXR8ZnNjX2FncnVwYWNpb19wcmVzc29uc3xneDo1ZWQxMWEyNGIzYjYyYmFj                    

                                 Nota de la reunió amb la Direcció del centre

     Escrit demanant incorporació personal                                                          


7 de JUNY: Agressió al CUSI del DERT CP LLEDONERS


Aquest passat dissabte dia 7 de juny un altre lamentable incident, protagonitzat per un intern en primer grau, amb un llarg historial d’alteracions de l’ordre i d’inadaptació a la vida regimental, va agredir al Cap d’Unitat del DERT.

>>Llegir nota


28 de MAIG: COEFICIENT SIMULTANEÏTAT  LLIURANCES A LLEDONERS

 CCOO ha manifestat a l’equip directiu la seva preocupació, rebuig i oposició frontal a les noves mesures que està prenent sobre el col·lectiu GAMV / CUSI / CAF en el nou criteri per l’aplicació del coeficient del 25 % de simultaneïtat en les lliurances del personal.

>>Llegir notaCCOO defensa l’accés i utilització de tot el personal a la cafetería exterior del centre

Maig-2014

CCOO defensa que tots els treballadors i treballadores del centre tenen dret a utilitzar la cafeteria exterior, així com totes les zones d'ús comú. 

Llegir Nota>>   
CP. LLEDONERS: AGRESSIÓ A DOS FUNCIONARIS 


Un intern que finalment ha estat traslladat a la UHPP pel seu perfil psiquiàtric, va agredir a dos funcionaris mentre era traslladat del DERT al mòdul.

                 Llegeix nota>>CP. LLEDONERS: LA DIRECCIÓ S’INVENTA UN LLOC DE TREBALL


La secció sindical del CP Lledoners ha observat que el passat 14 d'abril es va generar un nou servei al centre, segons consta en el full de control de signatures: ADJUNT AL SUBDIRECTOR D'INTERIOR. CCOO mostrem el nostre rebuig al fet que, en época de restriccions de personal, s'alliberin places que ni tan sols es cobriran, atès que no s'ha informat del seu contingut funcional, ni de la seva creació. 

Escrit al Director                            Escrit a Direcció General


CURS 1ª INTERVENCIÓ EN CAS D'INCENDI


CALENDARIS DE GUÀRDIES CP LLEDONERS En els següents enllaços trobareu els calendaris de guàrdies corresponents a 2014.


CALENDARI ANUAL             CALENDARI MENSUAL
UN ALTRE INCENDI AL DERT DE LLEDONERS

 

El 25 de febrer, a les 21:30h., es va produir un altre INCENDI al DERT del C. P. LLEDONERS, 

quan un intern sancionat va calar foc a la seva cel·la.

Veure Nota>> 


                               

ESCRIT AL DIRECTOR EN RELACIÓ ALS TALLERS VOLUNTARIS "PRESONS PEL CANVI" 

(3 de febrer de 2014)

Des de CCOO volem posar de manifest la nostra preocupació pels propers 3 tallers de voluntaris que es duran a terme al centre per l'associació Presons pel Canvi.

Veure Escrit>>CCOO TORNA A DEMANAR QUE ES REVISI DE L'AVALUACIÓ DE RISCOS LABORALS 

(30 de gener de 2014)

CCOO insisteix en la necessitat de realitzar una revisió de l'avaluació de riscos laborals a Lledoners.

Veure Escrit>>


PETICIÓ DE RECLASSIFICACIÓ DE LLEDONERS COM A CENTRE DE PRIMERA 

(16 de desembre de 2014)

El passat 18 d'octubre en la reunió de direcció del centre, la secció sindical de CCOO LLedoners va sol·licitar formalment a la direcció que elevés la nostra petició de reclassificació del CP Lledoners en centre de primera categoria.

Veure Nota Informativa


REUNIÓ AMB DIRECCIÓ 
octubre 2013

ALDARULLS AL CP LLEDONERS
7.11.2013 

Dijous passat, dia 7 de novembre, es van produir uns aldarulls greus al mòdul 8 del CP Lledoners. Com sempre, l'actuació responsable i eficaç del personal que s'hi va veure implicat va permetre resoldre la situació.El dia 8 d'octubre el programa "El matí de Catalunya Ràdio" (àudio del programa) va abordar el tema de cóm haurien de ser les presons del futur. Tant el tractament d'aquest tema, com el contingut de les intervencions dels participants, reflectien, un cop més, el greu desconeixement i la reiteració de determinats clixés sobre el personal penitenciari. La secció sindical del CP Lledoners ha elaborat una carta oberta per respondre aquestes afirmacions i en defensa de la dignitat del col·lectiu del personal penitenciari.


Veure nota informativa>>


Revisió de l'avaluació de riscos, octubre 2013                  
                                                      Veure Nota Informativa>>
QUEIXA DEL PERSONAL DE LES CABINES DELS MÒDULS

Al final del mes de gener el personal que presta serveis a les cabines dels mòduls van elevar 3 comunicats de fets per exposar una queixa en relació a la freqüència i intensitat del so d'alarma corresponent a la porta 6 dels equips multidisciplinaris de cada mòdul. 

Informa't AQUI 
AGRESSIÓ AL DERT DE LLEDONERS

El passat dia 2 de març es va tornar a produir una agressió al DERT de Lledoners. 

Informa't AQUI
PREJUDICIS I DISCRIMINACIONS 

(19.01.2013)

CCOO vol manifestar el seu rebuig a la decisió de la direcció del centre sobre la composició de les guàrdies. Sota el pretexte de corregir la suposada "descompesació" entre el nombre de homes i dones, és introduir un factor de discriminació per motius de gènere.

  Informa't AQUIPORTES (15.01.2013)

Algunes reflexions sobre la situació que es produeix en alguna dependència del CP Lledoners. 

  Informa't AQUILES SECCIONS SINDICALS DEL CP LLEDONERS PRESENTEN UNA QUEIXA PER L'ESTABLIMENT D'UN NOU PROTOCOL D'ACCÉS AL CENTRE

El passat dia 31 d'octubre el Consell de Direcció del CP Lledoners va aprovar el "Protocol sobre els sistemes de control del personal autoritzat a accedir al centre", protocol que va començar a aplicar-se el passat dia 19 d'octubre, provocant un grau considerable de confusió en la plantilla. Entenem que la Circular 2/2008 ja proporciona cobertura suficient per emparar la casuística que es presenta en l'accés als centres penitenciaris.

  Informa't AQUIAGRESSIÓ AL DERT DEL CP LLEDONERS (9.10.2012)

Torna a produir-se un greu incident a un centre penitenciari, en aquest cas a Lledoners, que ha ocasionat lesions a 3 funcionaris. Una altre cop la manca de personal incideix sobre la salut i seguretat del personal.


Informa't AQUÍ 
REUNIÓ AMB LA DIRECCIÓ DE LLEDONERS PER TRACTAR TEMES DE SEGURETAT I RISCOS LABORALS

 

El dia 4 de juliol es va dur a terme una reunió de l'equip directiu del CP Lledoners amb els representants dels treballadors per tractar qüestions de seguretat i riscos laborals.

Informa't AQUÍ

 CP LLEDONERS: REUNIÓ AMB LA DIRECCIÓ 13 DE JUNY 

Primera reunió amb la nova direcció. Presentació del pla estratègic 2012.

Informa't AQUÍ

 LLEDONERS: MOBILITZACIONS CONTRA LA RETALLADA DEL 15 %


Ahir dimarts 6 de març, tres treballadors de Lledoners van accedir a la cambra de comerç de Manresa per tal d’assistir a la conferència que el president de la Generalitat Sr. Artur Mas va fer a dita cambra amb la intenció d’entregar el manifest al President. L’accés no va ser gens complicat ja que no vam despertar cap tipus d’alarma. Un cop allà, el President arribà envoltat de seguretat per la qual cosa ens va semblar inaccessible. És per això, que vam atansar-nos a la seva seguretat per tal de presentar-nos i expressar la nostra intenció i les possibilitats reals de dur-la a terme. Després d’una llarga espera i de saltar-se tots els protocols van aconseguir ser atesos pel delegat del govern (Jordi Moltó) a qui van lliurar el manifest i a qui van fer partícip de la situació. En resposta a les seves explicacions, el Delegat els va fer entendre que el Govern era plenament coneixedor de la situació que estem vivint i que la mesura de la retallada del 15% està “ben estudiada”, en el sentit que aquesta mesura es pren a fi i efecte “de no acomiadar a 2.000 interins”. També va elogiar la tasca que realitzem tot el personal de rehabilitació i que aquesta mesura seria presa amb el màxim de temporalitat possible.

TANCAMENT

D’altra banda, quatre companyes es van quedar a fer nit al centre i va anar tot perfecte. El centre va habilitar el MR8, que a dia d’avui encara és buit. Les companyes han dormit en una cel·la, i el centre els hi ha posat totes les facilitats. Traient que a les dutxes no hi havia aigua calenta (pecata minuta), han pogut descansar en llits, amb matalassos, i han tingut accés a tots els serveis del mòdul per a la seva comoditat. Aquest matí feien molt bona cara i sembla que aquesta nit repetiran i s’hi afegiran més companys.

Sant Joan de Vilatorrada, 7 de març de 2012

Podeu consultar els següents documents:

  • Carta al Director del CP Lledoners (AQUI)
  • Comunicat a la plantilla del CP LLedoners (AQUI)